Манията по „Новолуние“ набира все по-голяма инерция и се оказва доста по-опасна и реална, отколкото някога съм и предполагал, защото мъжествената осанка на Робърт Патинсън и сексуално агресивния му поглед започнаха да превръщат дори обикновените зрители в кръвожадни вампири. Онзи ден, след една от прожекциите на „Новолуние“ в САЩ, 17-годишната мърла Ерин Уестрейт се оплакала на полицията, че един от зрителите в киното я е ухапал по врата. /?!/ Да, вече стигнахме до момента, в който един филм е толкова масово погълнат от публиката, че колкото и абсурден да е, сюжетът му се превръща в реалност. Досега не бях чувал зрител да вампирясва от гледането на тъпа тийнеджърска ромкомка, но ето че „Новолуние“ спечели първата си косвена жертва. Един от зрителите на филма, доста по-възрастен от пострадалата Уейстрейт, я е ухапал на излизане от киното. Тя разказала на полицията, че през цялото време на прожекцията, мъжът пускал разни некултурни сексуални коментари спрямо нея и приятелките й. На излизане от киното обаче, нещата станали още по-напрегнати, защото пълното кино се изнизвало прекалено бавно по тясната пътечка и изведнъж бедната Ерин се оказала рамо до рамо с неизвестния вампир, който използвал адекватно момента, дръпнал я за косицата и я ухапал по вратните жили…

И всичко това щеше е да е една много интересна история и един още по-сполучлив медиен трик за филма, ако малко по-късно не се било оказало, че младата пачавра е просто поредната търсеща внимание кучка, която иска да получи известност на чужд гръб. Да, след краткотрайно разследване на CSI екипа, се оказало, че Уестрейт лъже по-успешно и от пълнолетна циганка, а цялата й история се е случила единствено в крехката й главица. Полицаите разпитали свидетели и след като те потвърдили измамата, самата тя си признала без бой. Истината била, че мъжът я бил целунал похотливо по врата, а тя не само че не се стреснала, ами дори се и нагодила, за да му е удобно. Е, то бива шаврантийство на публични места, но в цяло кино пълно с възбудени тийнейджъри това е малко прекалено. Явно нежните вампири с несресани коси и оскубани гърди, влияят доста по-еротично на младите момичета, които биха се дали на всеки срещнат псевдо-вампир, само и само да се почувстват дори за момент в гащите на Бела Суон.

В същото време, предпремиерата на филма в България е днес, а когато сутринта реших да проверя каква е хавата с резервацията на билетите, се оказа че вече съм закъснял и 80% от местата за всички вечерни прожекции са запазени. Кога успяхте, по дяволите?!