Доста екшън актьори на нашето време се хвалят на всеослушание, че изпълняват филмовите си каскади самички и в реално време. Много от тях наистина го правят, макар и под „всички“ – да имат предвид една-две, колкото да замажат очите на феновете си. Много малко са обаче сериозните актьори, които действително сме видели по време на съответния каскадьроски акт. Е, вече можем да поправим тази груба грешка, защото един от нашите идоли – Том Круз – вече лъсна на снимачната си площадка и показа реално, че дори скъпоплатените холивудски звезди могат да скачат по команда.

cruisewichitastuntТом Круз май е забравил да си отреже пъпната връв.

Новият трилър на Том Круз определено няма да страда от статичната болест, защото излязоха снимки от сета му, които показват как г-н Круз прилежно се хвърля от определени височини и се гъзи върху капаците на разнообразни автомобили само и само да накара феновете си да се гърчат от динамичен кеф. Защото ако се съди по шотовете, това определено няма да е поредната драма, а високосторостен магистрален екшън с елементи на комедия, и то режисиран от Джеймс Манголд. Филмът се нарича „Knight and Day“ и ще се разказва за битовите перипети на една самотна женица /Камерън Диаз/, която излиза на сляпа среща със супершпионинът /Том Круз/, който започва да я мандахерца по света и у нас в невъзможната мисия да осигурят източник на безкрайна енергия. Да, знам че звучи като пародия и искрено се надявам да не се окаже такава, но все пак вътре участва Камерън Диаз, за Бога! Последният път, когато дуото Круз/Диаз се вихриха на екрана, годината бе 2001, а „Ванила Скай“ се оказа особено интелигентна драма, поради което не ми хареса особено, най-малкото защото не я разбрах от първия път. Сега обаче, двамцата ще заформят едно ново представление, което  да ни накара да мислим за нещо по-различно от това дали сме си платили сметките за тока.

tom_cruise_wichita_spl129814_007

Снимките от снимачната площадка са смешни, най-малкото защото Том Круз ми изглежда доста нелепо със съсредоточената си мутра, обяздвайки различни автомобили. Надявам се в пълнометражния филм тези сцени да са представени малко по-героично, защото иначе язък за похабените каскадьори. Обърнете внимание на последната снимка, където някои колеги прилежно са обяснили какъв точно е механизма на каскадата и как е била осъществена. Вярно, че по този начин се губи част от „магията на киното“ и се принизява делото на Круз, но все пак е интересно да видим по какъв начин Холивуд се старае да ни източи портфейлите.

cruise set 02oct09 04

article-1217468-06AA0D18000005DC-487_634x660В тази снимка има едно куче, но не мога да преценя кое е то.

gallery_main-guess-who-stunt-10012009-26Тази снимка може да бъде тълкувана по много начини…

gallery_main-guess-who-stunt-10012009-01Кейти Холмс идва на семейна проверка… Сакън, ако някоя руса пачавра й открадне мъжленцето.

article-1217468-06A999D8000005DC-262_634x556

За още раздвижени фотографии от снимачната площадка на филма, посетете ето този сайт.