Досега М. Бей ми бе известен единствено с масивните си девастации на магистрали и с епичните мандахерцания на роботизирана плът в екстремно близък план. Сега обаче, той ми се издига в очите и с още едно свое качество – бързината на острия му ум и активното му поведение. Защото само няколко месеца след премиерата на визуалната си свинщина „Трансформърс 2“, режисьорчето не само е стартирало работа по тройката, но дори вече е запланувало пусковата му дата. Според личния блог на г-н Бей, който е много малко по-зрелищен от моя, но изпълнен с много повече смисъл, Майкъл е готов със сценария и днес е присъствал на 5-часова среща с представители на „Industrial Light & Magic“ – компанията за компютърни ефекти на Джордж Лукас и единственото нещо, което направи филмите за гигантските разглобяеми роботи гледаеми. Следващата стъпка в инетнзивната програма на Бей пък е да проведе разговор с „Hasbro“ за включването на нови персонажи в третия филм. И под „персонажи“, разбирайте „роботи“, защото е пределно ясно, че никой няма да седне да ти добавя нови хора, във филм за играчки. Явно режисьорът е осъзнал, че името му бе публично намазано с кир след „Трансформърс 2“ и сега е запретнал ръкави да си го измие собственоръчно. Или поне на това се надява. И така както само един луд може да е категоричен, Майкъл е убеден, че „Трансформърс 3“ ще излезе на 01.07.2011 година и е обявил тази дата за премиерата на филма. Дотогава обаче има много време, което означава, че има място за доста промени. Похвално е обаче, че Бей има толкова хъс да започне веднага, след като само преди месеци е бил бутнат от пиедестала си едновременно от феновете и от критиците.

megan-fox-michael-bay-55041028Архивна снимка от добрите стари времена, в които Бей и Фокс все още се траеха.

Заслужава внимание и една леко иронична добавка, която М. Бей е написал в блога си и с която открито се обръща към своята нежна противничка – Мегън Фокс. Задочният спор на тези две семпли създания винаги ми е бил особено интригуващ, но след последното медийно заяждане, вярвах че Мегън Фокс си е седнала на стегнатото дупенце и е замлъкнала завинаги. Това обаче не пречи на Бей да продължава с невинните си бъзици, явно защото е в стадий на отрицание или просто не му пука как ще реагира младата пача. Ето и какво е написал към Мегън в блога си той:

„P.S. Добре дошла отново, Мегън Фокс. Обещавам, че по време на снимките на този филм нито един извънземен робот няма да те нарани. Моля, консултирай се с личния си лекар, защото моето режисиране може да доведе до странични ефекти, като например леко замайване, пристъпи на гадене, суицидни помисли, депресия, слабо окосмяване на гърдите, произволни вътрешни кръвоизливи и безсъние. И тъй като някои режисьори могат да бъдат вредни за здравето ти, моля посъветвай се с лекаря си, за да разбереш дали аз съм подходящ.“

Като оставим настрана тънкото като зъбен нерв чувство за хумор на мистър Бей, не можем да не обърнем внимание на скритото послание в обръщението му. Той се подиграва на Мегън Фокс съвсем открито и при това – по най-болната й тема, а именно – външният й вид и реноме на „сериозна“ актриса. Да не говорим, че й обещава доста болка, което означава, че Майкъл има насъбрала се агресия, която смята да отприщи по време на снимките на третия филм. Така че, ако бях на мястото на Мегън наистина щях да се посъветвам с личния си лекар, защото някой има спешна нужда от направление към психодиспансера. Сега ми е любопитно какъв ще е вероятният респонс на г-ца Фокс спрямо това изказване. И ако можем да съдим по повредения й манталитет и медийните й изяви до момента, отговорът й не само че няма да закъснее, но и определено ще е изпълнен с множество здрав разум.