След сърцераздирателната новина, че Disney са направили Marvel своята нова секс-кукла, много хора изпаднаха в перманентно разстройство. Особено негативно се отрази това на конкурентните филмови компании, които в миг осъзнаха, че няма как да се съревновават с хилядите комиксови герои, които евентуално щяха да си получат по един касов филм за всеки от тях. Да не говорим за най-големият немезис на Marvel – DC Comics – определено трябва да са получили спазми в гащите, защото въпреки че кибичат под шапката на Warner Brothers, те всъщонст са доста нежни, откъм дистрибуция на героични филми. Да, тук по-инфомираните от Вас ще ме прекъснат грубо с думите, че може би най-добрият и печеливш комиксов герой е именно на DC Comics /“Черният Рицар“/, да не говорим че дори „Superman Returns“ /колкото и убийствено тъп да беше/ пак спечели повече приходи от който и да е от двата „Хълк“-а на Marvel. Така че по всичко изглежда, че в DC Comics все още има зрънце надежда за излизане от кашата.

_AUTOIMAGES_DC27817lgИ именно поради тази причина, Warner Bros. са се взели в ръце и са направили най-доброто, на което са способни – създали са чисто нова суб-компания, която да се занимава единствено с комиксовите сюжети и са я нарекли – DC Entertainment. Добър ход, но донякъде видимо отчаян и повече наподобяващ изстрел в мрака. С този си маньовър Warner смята да оптимизира възможностите на DC Comics и да започне сериозно да гледа към правенето на по-добри, но най-вече – повече на брой – комиксови филми за единица време. Иначе не виждам по какъв друг начин ще може да отвърне на копринената ръкавичка, хвърлена след сливането на Disney & Marvel.

В тази връзка, очаквайте филми за нови комиксови герои – някои от тях познавате, някои от тях ненавиждате, а някои ще чуете за пръв път. Вече знаем, че Раян Рейнолдс ще содомизира „The Green Lantern“, а на хоризонта се задават и екранизации на „The Flash“, „Wonder Woman“, „Justice League“ и т.н. Изобщо, борбата между DC и диснифицирания Marvel ще бъде безмилостно жестока, скъпи приятели. И по думите на извратения филмов садист Jigsaw: „Let the games begin!“