Братя и сестри, деца и старци, ето я и убер-новината за деня, макар и не точно с резултат, който повечето от нас бихме искали. След изненадваща и свръхсекретна сделка, която шокира дори незаинтересован лаик като мен, анимационерската компания „Walt Disney“ официално e купила комиксовия магнат „Marvel Entertainment“ за „дребната“ сумичка от 4 милиарда долара /повтарям $4 000 000 000/!

mickey_mouse_johorГ-н Маус приветства с отворени обятия колегите си от „Marvel“.

Какво ще кажете за това, а? Никой не го очакваше, най-малкото аз, но ето че и тази сюрпризираща вест е вече необорим факт. Новината излезе днес и вече е жертва на дебати по множество сайтове и форуми. Въпросът е един – какво, по дяволите? Какво, по дяволите, ще стане с всичките около 5000 героя на „Марвел“, между които Хълк, Фантастичната Четворка, Железният Човек, Капитан Америка и т.н.? Какво, по дяволите, ще стане с приблизително 800-те комиксови филма на „Марвел“, които към настоящия момент бяха в различни етапи на продукция? Какво, по дяволите, ще стане с всички обезумели нърдове, които боготворяха вселената на „Марвел“ като пикльовци?
Отговорът е един – ще стане това, което винаги е ставало, когато на власт дойде дядо Дисни. Ще има 100%-ово увеличение на семейните ценности, 90%-ово увеличение на хепиендовете и 75%-ово увеличение на продажбата на детски играчки, сувенири и „МакДоналдс“ артикули.
Някак си не мога да приема, че креаторите на пълшока Майкъл Маус и на педераста Спайдърмен ще се движат ръка-за-ръка оттук-нататък, но както вече добре знаете – неведоми са пътищата Холивудски.

За повече информация по актуалния казус – вижте ето този материал.