Вече знаем, че Стивън Спилбърг обича да филмира почти всичко, що е излязло от перото на покойния Майкъл Крайтън, а ако вътре има озверели динозаври – още по-добре. В случая обаче става въпрос за нещо малко по-различно и много по-изненадващо. В търсене на разумни причини да отложи колкото се може повече дългообещаваният, но неочакван от никой автобиографичен ужас „Линкълн“, Спилбърг усилено търси други сюжети, с които да си изгуби времето. А по думите на Стейси Снайдър, която е партньор във фирмата DreamWorks, той вече е намерил новата си занималня. Женицата е загатнала нежно в интервю пред USA Today, че талантливият евреин има идея да адаптира последната книга на Крайтън със заглавие –  „Pirate Latitudes“.

14550
Не съм имал съмнителната чест да я прочета /поради простата причина, че все още не е издадена и излиза чак на 24.11.2009/, но във всички случаи няма да има нищо общо със сюжета на „Карибски Пирати“, така че малките деца могат да отделят ръка от чурките си.
Всъщност, историята ще ни запознае с дръзкия план да се инфилтрира Порт Роял, за да се открадне съкровище от някакъв испански галеон. Повече за сюжета не ми е известно, но и това не е малко като за детски адвенчър. Спилбърт ще привика при себе си сценарната мощ на Дейвид Кьоп, който изби динозаврите и изнасили Индиана Джоунс, което пък  предвещава множество моменти на сенилна паника. Стейси Снайдър допълва още, че: „Стивън винаги е искал да режисира собствен пиратски филм„. Е, сега ти е паднало, чиче!