Манията за посредственост в Холивуд за последната петилекта е толкова очебийна, че е някак си логично да ни обсипят купища сикуъли, прикуъли, рибуутове и римейкове на отдавна изтъркани франчайзи, вместо някой сценарист да се стегне и да сътвори нещо наистина новаторско. В тази връзка, не е особена изненада, /особено на фона на актуалните продължения на „Заразно Зло“, „Мисията Невъзможна“ и „Терминатор“/ че дори изтърсаче като „Подземен Свят“ ще се сдобие с ненужна четвърта инсталация.
Тройката на романтичния готически хорър прибра 91 милиона зелени гущера, /с около 3 пъти повече от бюджета за направата му/, което пък явно е достатъчна причина да се продължи малтретирането на сюжета му в поне още една серия. Sony Screen Gems са потвърдили, че снимките ще започнат съвсем скоро, а премиерата му е насрочена за 2011 година. Но нещо повече – филмът няма да е просто обикновеното сухичко продължение, а ще бъде доукрасено с  щипка от модерната подправка на 3D. Да, в унисон с други безмислени филми, които разчитат единствено на третото измерение, за да се котират сред невинните зрители /“Ледена Епоха 3″/, сега и „Подземен свят“ смята да намаже от авторитетната помощ на 3D феномена.

2006_underworld_evolution_002Бекинсейл затъва в блатото на безхаберието, също както и самият франчайз.

Засега това е всичкото инфо. Не е ясно дори коя ще играе главната вампирска роля. Кейт Бекинсейл започна в първите два филма, а едрогърдата Рона Митра продължи делото й в тройката, макар и не толкова качествено, както може би предполагаше аурата й. Единственият задължителен ръб, който се зъбеше през всичките серии на поредицата до момента, бе британският бастун Бил Най, който явно се хареса в ролята на зъл кръвопиец и смята да остане на екран, поне докато не го убият категорично. Другият палавник, който цапаше лентата досега, бе слаботелесният бицепс Меайкъл Шийн, който дори се внедри и в главната роля на тройката, макар и забележимо неадекватно.
Дали 3D функцията ще продаде филма е още тема на беседи. Но единственото сигурно нещо е, че смешната кавга между миризливите върколаци и изтънчени вампири започна леко да омръзва, така че ще са необходими доста нови идеи и талант, за да може четвъртата част да изпъкне с нещо.