Слуховете, които витаят из интернет пространството, че ще се твори четвърта част на шпионският сапунен сериал „Мисията: Невъзможна“, явно започват да се потвърждават поетапно. Колкото и неочаквана и ненужна да е една четвърта инсталация на франчайза, самият Джей Джей Ейбрамс, който имаше привилегията да режисира последната серия, а след това явно се взе насериозно и получи творчески бууст на егото си, е наел ТВ сценаристи, които да работят върху бъдещия проект. Това не е новост за Джей Джей, защото той винаги е бил с един крак в телевизията – лошото е, че кракът с който наскоро стъпи в голямото кино, се оказа левият му.

Абрамс е рекрутнал двама от сценаристите на тъпите му ТВ сериали и разчита именно на тях – очевидни новобранци – да сътворят скрипта за шпионския епос. Едно време това изкара Алекс Курцман и Роберто Орци от низините на кабеларките и ги докара до върха на кариерите им, а именно – уникалният и почти шекспиров сюжет на „Трансформърс 2„.
Това е обаче само едната лоша новина. Другата е, че Том Круз явно няма никакво намерение да участва в главната роля на агент Итън Хънт и засега смята да се инволвне в проекта само като продуцент. Явно годинките започват да натежават дори на младоликите екшън-герои. Засега не е ясно кой ще замести Круз, но който и да е, едва ли ще внесе нужното количество каризма, че да послужи като качествен сурогат. Въпреки това, никой не казва, че Круз няма да се появи за кратко във филма, може би под формата на някакво надъхващо камео.
За новото дуо сценаристи Джош Апълбом и Андрю Неимек, режисьорът Ейбрамс казва, че: „Усещането им за баланс между персонажите и екшъна е чудесен, което също е много важно и за Том /Круз/. Започваме едно вълнуващо начало и както винаги, стискаме палци.“ Според мен, по-правилно ще е да стиснете малко анусите си, защото цялостната идея за продължение на филм, който няма нужда от продължение и при това – без основния си герой, е меко казано – тъпа. Но да видим – лентата е предвидена за 2011 година, което дава достатъчно време на Абрамс да се вразуми и да се откаже от проекта.