След като разби устоите на киното с милите си опити за актьорско майсторство, Леонардо Ди Каприо явно е решил да премине „От другата страна“ на камерата и да се навре в продуцентските среди. В тази връзка той и респективно – неговата компания Appian Way – са решили да възродят една приказна легенда на големия екран – баснята за „Червената Шапчица“ на братя Грим. За разлика от останалите нейни екранизации, които са били по-феерични и дори пародийни, тази версия ще бъде определено по-мрачна и готически насочена, за да допадне на по-адулт ориентираното зрителско съсловие. През 1984 година Нийл Джордан презентира този казус с  притеснителния хорър „In The Company of Wolves“, който не бе подходящ за непълнолетните люде, защото в него фолклорът и сексуалното съзряване на момиченца и върколаци вървяха ръка за ръка. Нямам нищо против и настоящата трактовка да е от подобен тип, особено ако се съди на слуховете, че в сценария ще е предвидено Шапчицата да умира накрая.

14233
Ди Каприо е прибегнал до услугите на сценариста на новия хорър „Orphan“, като го е поканил да напише скрипта на бъдещата Червена Шапчица. Това е добра новина, но не толкова, колкото е добра новината, че самият Леонардо няма да участва като актьор във филма, а само ще го супервизира отдалече. Да, едва ли искаме да го видим в ролята на горския ловец или по-зле – в ролята на големия лош вълк с руси кичури.
Ди Каприо се е отдал и на други проекти, като например реинкарнацията на игралния филм „Зоната на Здрача“, така че не се знае колко време ще има да отдели върху Шапчицата, но на фона на предстоящата премиера на „Алиса в Страната на Чудесата“ е напълно логично да даде преднина на конкурентната приказка.