След като Вин Дизел не успя да се превърне в драматичен актьор /“Кървав Прах“/, колкото и да го искаше, а след това се провали да бъде и екшън актьор /“Бърз и Яростен„/, колкото и да не го искаше, сега мускулестата бабанка няма особен избор, освен да продължи по единствената утъпкана пътечка в Холивуд, която му е останала, а именно – да направи ново продължение на сагата си за Ридик.

riddick-faceДизел е осъзнал, че Ридик вече е единственият персонаж, заради който някой ще го кастне във филм.

След като на няколко пъти режисьорът Дейвид Туохи и самият Дизел споменаваха пред пресата, че има вероятност от нови филми по казуса, никой до момента не бе казал нещо съществено. Сега обаче, в интервю за Shock Till You Drop, Туохи издава мерака си с думите: „Обмислил съм две идеи за следващо продължение.“ Това е чудесно, ще помислят феновете на франчайза и най-вероятно този път ще са прави, защото добрата новина в случая е не тази за самото продължение, а за факта че на Туохи явно са му пораснали топчици, защото се е осмелил да сътвори третото продължение на Ридик без ограниченията на детския PG-13.
„Не искаме да го правим така повече. Това беше една отстъпка, която не биваше да правим с първите филми.“, казва Туохи.
Това означава, че ако думите на калпавия режисьор са верни, ни очаква не само нов филм за едрогърдия космически калпазанин, но и самият филм ще бъде доста по-брутален и натуралистичен от предшествениците си. Сега ни остава само да стискаме палци и да се надяваме, че слуховете ще се окажат реалистични.