Колкото и да е простодушен, Сам Рейми разбира от касови продукции и знае за кое биха се дали доста пари. След като обра портфейлите на милиони родители от трите си инсталации на „Човечецът-Паяк“, Рейми е решил, че трябва да премине на следващото логично ниво – от филмите по комикс към филмите по игри.
„Братята Уорнър“ най-после са потвърдили отдавнашните слухове за екранизацията на играта „World of Warcraft“ и са избрали самия Рейми да й бъде режисьор. При това той не само, че ще поеме тази нелека задача, но ще го направи едновременно със снимките на „Спайдърмен 4“. Да, Рейми е решил да заснеме двата филма почти по едно и също време, като планът му е симплифициран до безумие – той смята да режисира „Спайдърмен 4“, чиито снимки започват догодина, а в същото време да съблюдава и супервизира предпродукцията на „World of Warcraft: The Movie“ и веднага след като приключи с гимнастическата злоупотреба на Тоби МакГуайър, да премине в един по-добър свят – този на масивните мултиплейър геймъри.

dota-warcraft-pudge-papercraft-fresh-meatЕдин от бъдещите герои на филма.

Дали идеята му ще успее, още не се знае, но едва ли феновете на играта биха били доволни, че режисьорът й ще й обръща само 1/2 внимание. Да не говорим, че Рейми не е точно човекът, който би бил удачен за подобен проект, при все че разбира от фентъзи дори по-малко, отколкото разбира от драма.
Още не се знае откъде ще се вземе сюжета на онлайн играта, която доби такава популярност, че едва ли не поне един от приятелите Ви, я играе денонощно. Вселената на „Warcraft“ е достатъчно развита откъм отделни стратегически игри, художествена литература и сюжети, но от кой точно буркан ще бръкне Рейми, за да извади медеца е още рано да се спекулира. За момента единственото, което феновете могат да помнят със сигурност е годината 2011 – защото тогава се очаква да излезе и пълнометражния филм.