Доста време измина след последния непотвърден слух от екипа на Спилбърг, че някой някъде работи върху четвъртата част на „Джурасик Парк“. След кратък период на затишие обаче, реалността ни удря по бузите като шамар на необуздана циганка. Лично Франк Маршал е казал, че продължението на сериала за генетично оптимизираните динозаври едва ли ще го бъде.

jurassicpark4Ето един постер, който се надявам никога да не видим наживо.

В интервю с него по казуса, Маршал открито е заявил: „Точно в този момент, това е малко вероятно.“ Силни думи на слаб човек. Но всъщност не особено лоши новини, защото след третия филм не бях особено на себе си и трябваше отново да изгледам единицата, колкото да си припомня какво значи нормален филм за големи гущери. Още повече натежават и слуховете, че по сценарий „Джурасик Парк 4“ щял да набляга на велосираптори, които имат специалното умение да стрелят с автомати. Какво, по дяволите?!
Лошото е, че Маршал не се е отказал да омаломощава нечии невинни детски години, защото е обявил, че ще започва работа по римейка на „Приказка без Край“, с което се затваря кръгът на унищожените ми детски спомени. Въпреки че според FM проектът е още в началото си, защото все още не са закупили правата за историята, не се и съмнявам, чe голяма част от малолетните ми кошмари ще се превърнат в реалност.