Още едно филмово прасе – Гилермо Дел Торо, вече е започнало активни стъпки към началото на продукцията за предисторията на епоса „Властелинът на Пръстените“. Дел Торо обикаля известно време из Великобритания, забавлявайки медиите с празни приказки, но едва наскоро залоеният мексиканец е започнал да се ориентира към кастинга на „Хобитът“. Това което е ясно засега не е много, но поне е обнадеждаващо. Част от старите актьори от „Властелина“ ще се завърнат отново в същите си роли. За момента това са Анди Съркис като Ам-Гъл, Йън Макелън като Гандалф и Хюго Уивинг като Елронд. Останалите герои засега са обвити в мистерия, но и тяхната селекция ще започне съвсем скоро. Факт е, че основният ход на дел Торо ще бъде избирането на актьор за ролята на Билбо Бегинс, поради критическата вече възраст на Йън Холм. И тъй като в „Хобитът“ именно Билбо е основната двигателна сила на филма, кастването трябва да бъде изключително прецизно.
Има малко инфо и за самия сценарий. Дел Торо е разказал, че ще се наблегне много по-сериозно на подисторията на Гандалф и това какво точно е правил, докато в книгата е бил извън кадър.

kino_1_4„Всички обичат Гилермо“.

Другото интересно е, че вече е започнала работата по създаването на култовия дракон Смог. Според Дел Торо по дизайна му се работи от 8 месеца и все още са на първоначално ниво, като се очаква поне още 6 месеца работа по модела на митичното същество.
Тези обещания са наистина доста интересни, особено на фона на възможностите и таланта на пухкавия режисьор. Остава да видим дали ще ги изпълни.