След потвърдените от чичо Тони Скот приятни слухове, че определено ще има прикуъл на серията „Пришълец“ и то относително скоро, аз получих масивна приливна вълна от щастие. Единствените два фактора, които принизиха еуфорията ми до екзистенц минимума бяха наличието на шибаняците от FOX и най-вече – новината, че режисьорът ще бъде Карл Ринч, който не е известен с нищо друго освен като настоящото гадже на дъщерята на Ридли Скот. Половината от тези негативи са на път да отпаднат, защото според Entertainment Weekly, филмът няма да получи „зелена светлина“ без наличието на самия архитворец Ридли на режисьорската пейка.

Ridley_ScottРидли Скот е видимо притеснен дали ще доживее до премиерата на новия „Пришълец“.

Устремното желание на педалите от FOX е изненадващо, но не и без резон, защото именно те превърнаха франчайза в пародия след двете гаври с „Пришълеца срещу Хишника.“ Явно този Ринч наистина не става за нищо, щом патриарха на сай-фай хоръра Ридли е толкова агитиран да режисира. Или пък FOX отчаяно разчита на успеха на филма, за да замаже клозетните пръски от последната си петилетка.
Засега няма конкретен отговор от който и да е от братята Скот, дали възрастният креатор е навитак, но лично аз стискам палци това да стане, защото Ридли има нужда да смени малко средновековния стил на филмите си.