Да, модата на ребуутовете няма да прости дори и на по-тъпите франчайзи, които в действителност нямат никаква нужда да бъдат съживявани. Става въпрос за филмите „Томб Райдър“, правени по едноимената компютърна игра и изиграни от кака Анджелина Джоли. Каквото и да се говори по света и у нас, и независимо от участието на Джоли, двата филма за палавата авантюристка, напълнила цял сутиен с цици, се оказаха тотален провал и първият ще бъде запомнен само с песента на U2, а вторият  – с плахата надежда, че ще е последен и повече няма да  ни тормозят с тези идиотии. Уви. Колкото и правилна да беше Джоли за филма, останалите му минуси удавиха и малкото стойност, която двете серии притежаваха.

tomb_raider-4943Анджелина гледа накриво, защото е чула слуха, че ще бъде заменена с по-млада мръвка.

Сега обаче, под натиска на холивудската липса на нови идеи, „Томб Райдър“ ще възкръсне под формата на ребуут и по-специално – филм-предистория а.к.а origin. В кратко интервю Дан Лин, който засега не е особено известен, освен че е един от множеството продуценти на филми като „Терминатор: Спасение“ и новия „Шерлок Холмс“ /които също са един вид ребуутове/, загатва желанието за започване на проекта след 2-3 години.

По неговите думи, новият филм ще се занимава с младежките години на Лара Крофт и очевидно ще се наложи заменянето на Джоли с доста по-млада и еротично-заплашителна актриса. Също така, в ребуута щяло да се набляга не на екшъна, който бил прекалено нагъсто в играта, според Лин, а ще се заложи на характерите и индивидуалността на героите. Имайки предвид това, той смята да кастне убер-актриса от ново поколение, от рода на Мегън Фокс, което как се връзва с това за характерите и индивидуалността засега не е ясно. Какво ще излезе от това ли? Познайте. Самият факт, че Джоли ще бъде отлюспена от новия проект, говори предостатъчно.

Краткото интервю, в което продуцентът споменава за идеята, може да прегледате ето тук, ако нямате какво по-весело да правите.