Всички вече сте гледали новия „Стар Трек“ или поне сте чули новината, че наскоро премина по екраните с доста голям касов успех, който надмина дори новия Терминатор. Малко от Вас обаче знаят, че този филм породи една лека кавга между режисьора и звездата от оригиналните серии – Уилям Шатнър, който стана известен с образа си на капитан Джеймс Т. Кърк.

amd_williamshatnerУилям Шатнър определено вече не прилича на капитан на звездолет.

Става въпрос за това, че /видите ли?/ никой не е помолил Шатнър да вземе участие в новия филм, дори и за кратко камео. За сметка на това, във филма бе показан оригиналния Спок – дядо Леонард Нимой. Шатнър очевидно не е бил доволен, че като звездата на поредицата, режисьорът Джей Джей Ейбрамс не се е сетил дори да го попита дали има желание да участва в „Стар Трек 11“. Не знам дали старческото му его е толкова уголемено, че на 78 години Шатнър започва да реагира като обидено детенце, но цялото му поведение в случая според мен е доста предраматизирано.

Но това не е всичко – преди време Шатнър дори пусна собствен клип в YouTube, в който открито отговаря на Ейбрамс и изразява негативното си мнение от това, че не е бил уважен с роля във филма. Да, явно някои хора наистина няма какво да правят по цял ден. Да не говорим, че от злопаметност, Шатнър наскоро призна, че дори все още не е гледал новия „Стар Трек„, като цитирам: „Чух, че филмът е получил няколко чудесни ревюта.“ Определено личи, че ключовата дума в това изречение е била „няколко“.

На престарелия вече капитан Кърк му остава само да се надява, че ще бъде кастнат в продължението на космическата сага през 2011 година. Информативното ми ревю за актуалния „Стар Трек“ може да прочетете тук, а самия клип, в който Шатнър се обяснява като отритната ученичка, може да съблюдавате ето сега: