Многоуважаваният от десетилетия визионер Робърт Земекис в последните няколко години затъна в блатото на компютърната анимация за малолетни и пъпчиви пубери, въобразявайки си, че това, с което се е захванал е самото бъдеще на Киното. Докато Финчър му показа как се прави фотореалистична маска на одъртял Брад Пит в „Странния случай на Бенджамин Бътън“, Земекис за трети пореден път след „Полярния Експрес“ и „Беоулф“ се забърква в коледни щуротии – 1234-тата реинкарнация на „A Christmas Carol“ по Дикенс. Този път, той си въобразява, че целокупната реакция на анимацията му няма да е масиран хейт на тема мъртвешки очи и uncanny valley, защото е наел Джим Кери за няколко от ролите си, а както добре знаем, неговите гримаси са експресивни до екстремизъм.

По-малко от половин година преди премиерата ние нямахме пукнат кадър от тази продукция и за всички беше секрет в каква посока по отношение на стилизацията ще поеме Земекис. Течащият в момента фест за претенциозни арт чекии в Кан презентира за пръв път шотове от филма:

1. Един ужасяващ кадър като от игра от началото на века:

CGI Jim Carrey in A Christmas Carol

2. Деветнадесет секунден клип, който хвърля в ужас с качеството на редера:

3. Интервю със Земекис и Кери, което съдържа изненадващо свестен концепт-арт, в сравнение с 1. и 2.

При известно количество оригинални визуални решения от страна на Земекис, както и при драстично преиграване на Джим Кери в най-лигавата му светлина, от това в крайна сметка може и да се получи нещо гледаемо. Гледайки първите кадри обаче, ето тези копелета

просто не са наясно в какво са се забъркали.